Δωμάτιο Ασφαλείας – Safe Room

Αρχική Σελίδα
Οικονομικές Κατοικίες
Ξύλινα Σπίτια
Βιομηχανικά Κτίρια
Δωμάτια Ασφαλείας
Έπιπλα Κουζίνας - Εντοιχισμένες Ντουλάπες
• Υπολογίστε το Κόστος υλικών & εργασιών

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Τι παραπάνω προσφέρουμε στην εξοικονόμηση
Σχεδίαση
Τεχνικές Προδιαγραφές
Χάλυβας
Ασφάλεια Μεταλλικών Κτιρίων
Χρόνος Παράδοσης - Διαδικασία
Όροι - Κανόνες
Άμεση Επικοινωνία - Πληροφορίες

Άμεση Επικοινωνία : 6937100462 Υπ. Συντονισμού Έργου Ρέσσος Ελευθέριος , e-mail: info@KanoSpiti.gr οιspiti kefalonia, spiti lefkada, spiti rethimno, spiti iraklio, spiti xania, spiti serres, spiti alexandroupoli, spiti katerini, spiti peloponiso, spiti larisa, spiti eyvoia, spiti giannena

Δωμάτιο Ασφαλείας – Safe Room

Για περιπτώσεις σεισμού, δυσμενών καιρικών συνθηκών, όταν δεν μπορούμε ή δεν προλαβαίνουμε να εγκαταλείψουμε το σπίτι μας την ώρα που διατρέχουμε κίνδυνο, υπάρχει δυνατότητα να δημιουργηθούν ένα ή περισσότερα δωμάτια ασφαλείας όπου μπορούμε να παραμείνουμε, μειώνοντας κάθετα τον κίνδυνο για την ζωή μας. Η διαδικασία είναι απλή, όπως και η λογική της δημιουργίας ενός ασφαλούς μέρους μέσα στην κατοικία μας. Στο πρώτο στάδιο, θα πρέπει να προσδιορίσετε την επιθυμία σας: από τι θα θέλατε να προστατευτείτε.

Σεισμοπροστασία: μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χώρο ενισχυμένο με μεταλλικούς κοιλοδοκούς οι οποίοι θα είναι σε θέση αν χρειαστεί να στηρίξουν την πάνω πλάκα, χωρίς αλλοιωθεί το αρχικό σχήμα τους ή η διάταξή τους, για τον λόγο αυτό θα πρέπει οι κοιλοδοκοί αυτοί να ενώνονται μεταξύ τους περιμετρικά και χιαστά. Η ασφάλιση του δωματίου θα απαιτήσει επιπλέον χώρο μέσα στο δωμάτιο, οπότε υπολογίστε να μειωθούν οι διαστάσεις του δωματίου όχι μόνο στο μήκος – φάρδος αλλά και στο ύψος. Ένα ακόμη σημείο που θα πρέπει να προσέξετε, είναι αν η υποδομή του κτηρίου είναι κατάλληλη για να δεχτεί επιπλέον βάρος του μετάλλου που θα εγκατασταθεί στο δωμάτιο ασφαλείας. Το βάρος της ενίσχυσης εξαρτάται άμεσα από το βάρος του κτηρίου που βρίσκεται πάνω από το δωμάτιο. Σε περίπτωση που το σπίτι σας δεν διαθέτει κολόνες που θα μπορούσαν να ανεχτούν επιπλέον βάρος, τότε το δωμάτιο ασφαλείας θα μπορούσε να κατασκευαστεί στο χαμηλότερο όροφο του σπιτιού σας ή να ενισχυθεί ο αμέσως από κάτω χώρος με κοιλοδοκούς ώστε να αντέξει το επιπλέον βάρος. Σωστό είναι να τοποθετήσετε στο δωμάτιο αυτό κάποια αναγκαία είδη για την επιβίωσή σας έως και μερικά 24ωρα. Τα είδη αυτά ενδεικτικά θα μπορούσαν να είναι: κουτί πρώτων βοηθειών, νερό, κονσέρβες, μπισκότα ή άλλες ξηρές τροφές (επειδή έχουν μεγάλη διάρκεια καταλληλότητας και δεν απαιτείται συχνή αντικατάστασή τους), χημική τουαλέτα, μπαταρία για φώς και φόρτιση κινητού, κινητό με δυνατότητα κλήσης για βοήθεια(ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που θα χρειαστείτε), ξεχωριστή – κρυφή γραμμή σταθερού τηλεφώνου, φίλτρο αέρα, μάσκες, μάσκες οξυγόνου, οξυγόνο, κουβέρτες, σκαπτικά εργαλεία, ραδιόφωνο, βιβλία ή περιοδικά για πιο ευχάριστη παραμονή, και ότι άλλο πιστεύετε ότι θα χρειαστείτε.
Είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ακόμα και σκελετός ενίσχυσης ή εξωσκελετός προστασίας, για κατοίκους που ζουν κοντά σε αυτοκινητόδρομους και αισθάνονται να κινδυνεύουν καθημερινά από ασυνείδητους οδηγούς.
Γενικά, το μέταλλο μπορεί να ενισχύσει οποιαδήποτε κατασκευή, να την θωρακίσει ακόμα και από πτώσεις αεροσκαφών ή να κάνει το σπίτι σας αλεξίσφαιρο αν το επιθυμείτε. Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τις επιθυμίες σας και να τις κάνουμε πραγματικότητα.

Πυροπροστασία: κατά την πυρκαγιά, όταν οι θερμοκρασίες είναι τόσο υψηλές που μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και την κατάρρευση εν μέρει ή όλου του τσιμεντένιου σκελετού, ο καπνός κάνει αδύνατη την αναπνοή και η φωτιά αδύνατο το δρόμο ασφαλούς απόδρασης, το δωμάτιο ασφαλείας μπορεί να κάνει αισθητή την διαφορά ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο. Εδώ ο πρώτος κανόνας είναι η ερμητική απομόνωση από το εχθρικό περιβάλλον, που πριν από λίγες ώρες ήταν το φιλόξενο σπίτι σας, με τοποθέτηση αεροστεγής ατσάλινης πόρτας, η οποία θα μπορέσει να κρατήσει μακριά την φωτιά. Σε τέτοιες περιπτώσεις, καλύτερο θα ήταν να ενισχυθούν οι τοίχοι περιμετρικά από κίνδυνο κατάρρευσης με ζώνες αντίστασης, αλλά και με ατσάλινα φύλλα για πυροαπώθηση. Σημαντικό σημείο σε περίπτωση πυρκαγιάς να μην υπάρχουν πλαστικά ή μπογιές, τα οποία με την θερμική επίδραση να αποβάλουν τοξικές ουσίες επικίνδυνες για την αναπνοή. Επίσης, σημαντικό είναι να υπάρχουν μάσκες οξυγόνου για όλα τα μέλη της οικογένειας(και φιάλες οξυγόνου, φυσικά), καθώς και πυροσβεστήρες, γάντια, νερό, και όλα τα απαραίτητα για επιβίωση που έχουν αναφερθεί πιο πάνω. Επίσης θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι εξωτερικές υψηλές θερμοκρασίες είναι δυνατόν να ανεβάσουν και την θερμοκρασία στο εσωτερικό του δωματίου ασφαλείας, για να γίνει αυτό όσο γίνεται καθυστερημένα, θα πρέπει να υπάρχει θερμομονωτικό υλικό περιμετρικά όπως τα πυρότουβλα ή άλλο πορώδες υλικό ικανό να αντισταθεί στις υψηλές θερμοκρασίες και να παρέχει κάποια στοιχειώδη θερμομόνωση για αρκετή ώρα, έως ότου να φτάσει βοήθεια.
Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και δυνατότητα αυτόνομου αερισμού του δωματίου ασφαλείας, από απομακρυσμένο σημείο εισαγωγής αέρα (μακριά από καπνό), την τροφοδοσία ρεύματός του από ανεξάρτητη πηγή ρεύματος συνδεδεμένο οπωσδήποτε με ups για μεγαλύτερη αυτονομία. Επίσης είναι σημαντικό να υπάρχει η δυνατότητα ερμητικής σφράγισης του δωματίου ασφαλείας σε περίπτωση πρόκλησης φωτιάς στο εσωτερικό του (προϋπόθεση είναι να υπάρχουν οι μάσκες οξυγόνου), όπως όλοι γνωρίζετε, η φωτιά απαιτεί οξυγόνο για να συνεχίζει να καίει, λιγότερο οξυγόνο – μικρότερη φωτιά.

Προστασία από εισβολή. Όλο και πιο συχνά ερχόμαστε με την όσο νέα τόσο και παλιά απειλή της ληστείας μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Όσο αφορά την ληστεία, μπορεί θεωρητικά να μην επιφέρει κάποιον κίνδυνο για την ζωή μας, παρά υλικές ζημιές, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να εξελιχθεί σε επικίνδυνες καταστάσεις, όταν οι ιδιοκτήτες έρχονται αντιμέτωποι με τους ληστές, οι οποίοι είναι ικανοί να αντιδράσουν ακραία εις βάρος μας. Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες σε πολλές απαγωγές, σε όλη την Επικράτεια της Ελλάδας. Σε χώρες όπως το Μεξικό, όπου οι απαγωγές για λύτρα είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, οι ιδιοκτήτες, μη ικανοί οικονομικά να συντηρούν προσωπικούς σωματοφύλακες επί 24ώρου βάσεως, έχουν προχωρήσει στην δημιουργία δωματίων ασφαλείας μέσα στα σπίτια τους, και ειδικά σε όλα τα υπνοδωμάτια. Έτσι κερδίζουν την ζωή τους, και παραμένουν εκτός περιπέτειας, με αμφίβολο το αίσιο τέλος. Οι περιουσίες, οι οικονομίες και το σημαντικότερο, οι ζωές των ιδίων και των παιδιών τους παραμένουν πίσω από ατσάλινους κοιλοδοκούς, πλάκες και πόρτες, ικανά να τους προστατέψουν από σφαίρες και χτυπήματα των κακοποιών για όση ώρα χρειαστεί μέχρι να φτάσει η βοήθεια από τις δυνάμεις ασφαλείας. Οι προϋποθέσεις χώρου δημιουργίας του δωματίου ασφαλείας σ’ αυτήν την περίπτωση είναι:
1) Το δωμάτιο ασφαλείας εφόσον είναι εκτός κρεβατοκάμαρας, θα πρέπει να τοποθετηθεί σε σημείο που θα είναι γρήγορα προσβάσιμο σε περίπτωση ανάγκης και το σημαντικότερο, οι διαδρομές από τον χώρο παραμονής μέχρι το δωμάτιο ασφαλείας να μην διασταυρώνονται με διαδρομή πρόσβασης των ληστών - απαγωγέων.
2) Η τοποθέτηση του δωματίου ασφαλείας, δεν συνιστάται σε ‘αυτήν την περίπτωση στο υπόγειο, γιατί πρώτον το υπόγειο είναι συνήθως το σημείο διάρρηξης από ληστές και δεύτερον είναι πολύ μακριά από το σημείο της παραμονής σας (υποθέτουμε ότι τουλάχιστον 7-8 ώρες περνάμε στο υπνοδωμάτιο, ακριβώς εκείνες τις ώρες κατά τις οποίες συνήθως γίνεται η διάρρηξη – απαγωγή, πρέπει όμως να έχουμε υπόψη και τις υπόλοιπες ώρες, τον συνήθη τόπο παραμονής – εργασίας μας, που δεν αποκλείεται να είναι και το υπόγειο).
3) Το κλειδί για την ασφάλειά μας στο σπίτι μας ή στο χώρο εργασίας μας, είναι η έγκυρη πρόληψη αλλά και η έγκαιρη ειδοποίηση για τυχόν παραβιάσεις στον ιδιωτικό μας χώρο.
4) Επίσης θα πρέπει να λάβουμε υπόψη την ερμητικότητα του χώρου στο οποίο θα παραμείνουμε, ο ξεχωριστός αερισμός του, σε περίπτωση απόπειρας εξαναγκαστικής εξόδου μας από μέσα με χρήση καπνού και δακρυγόνων από τους κακοποιούς.
5) Όσον αφορά τα υπόλοιπα, οι προδιαγραφές ασφαλείας και ο απαραίτητος εξοπλισμός του δωματίου ασφαλείας, δεν διαφέρει σε πολλά σημεία από τα προαναφερθέντα. Εκτός από πόρτες, οι οποίες εκτός από την ενίσχυσή τους, αλλά και της ενίσχυσης του περιβάλλοντος υλικού (κάσσα, τοίχος), θα πρέπει να κλειδώνουν σε πολλά σημεία από μέσα με χειροκίνητο λοστό και όχι με κλειδαριά που μπορεί να παραβιαστεί.

Τα δωμάτια ασφαλείας είναι συνήθης πρακτική σε πολλές χώρες, όπως το Ισραήλ, όπου οι πολίτες καταφεύγουν σε αυτήν την επένδυση για την ασφάλεια της ζωής τους. Τα δωμάτια ασφαλείας υπάρχουν σε πολλές (αν όχι σε όλες) πρεσβείες, είναι η συνήθης τακτική των πρεσβευτών όταν αποτυγχάνει η διπλωματία και κινδυνεύει άμεσα η ζωή του πρεσβευτή και του προσωπικού της πρεσβείας. Τα δωμάτια ασφαλείας τοποθετούνται και σε επιχειρήσεις, ειδικά σε αυτές που λειτουργούν σε χώρες χαμηλού κόστους εργασίας με υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας. 
Το δωμάτιο ασφαλείας μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και στο μπάνιο, όπου ο χώρος έχει συνήθως ένα μικρό παράθυρο για εξαερισμό και επικοινωνεί με άλλα δωμάτια μόνο μέσω μίας πόρτας, η οποία μπορεί να ενισχυθεί ή να τοποθετηθεί ξεχωριστά (η ενισχυμένη εξωτερική, πάντα ανοιχτή και ακίνητη – λόγω του βάρους της, ενώ η εσωτερική πιο ελαφριά για καθημερινή χρήση του μπάνιου).

 
Προστασία από ανεμοστρόβιλους. Στην Αμερική όπου το φαινόμενο ανεμοστρόβιλων είναι ένα τακτικό και συνηθισμένο φαινόμενο, αλλά τα σπίτια συνήθως είναι κατασκευασμένα από ξύλινες σανίδες, οι ιδιοκτήτες τους καταφεύγουν σε τοποθέτηση των δωματίων ασφαλείας, ικανά να αντέξουν ταχύτητες ανέμων έως και 500 χλμ /ώρα, αλλά και επικίνδυνων κομματιών από σανίδες, κολόνες, αυτοκίνητα, και ότι άλλο είναι ικανός να σηκώσει ο ανεμοστρόβιλος στο πέρασμά του. Δυστυχώς και στην Ελλάδα πλέον έχουν κάνει κατά καιρούς την εμφάνισή τους σε παραθαλάσσιες περιοχές ανεμοστρόβιλοι τρομερής δύναμης, οι οποίοι δεν θεωρούν σοβαρό εμπόδιο τις καλοκαιρινές οικίες των παραθεριστών. Η μόνη λύση σε αυτήν την πρόκληση, είναι η κατασκευή καταφυγίων – δωματίου ασφαλείας κοντά ή μέσα στην οικία διαμονής του παραθεριστή. Η προϋπόθεση είναι το δωμάτιο ασφαλείας ή και κουτί ασφαλείας να στερεώνεται στο θεμέλιο – έδαφος και όχι στο πάτωμα π. χ. της Τροχοβίλας ή της πλατφόρμας προκατασκευασμένου σπιτιού. Ζητήστε την συνδρομή μας και είμαστε έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουμε.

Και επείδή καλύτερα να το δείτε με τα μάτια σας, σας παραθέτουμε τα παρακάτω βίντεο από διάφορα μέρη της Ελλάδας:

http://www.youtube.com/watch?v=xK7jP6MfbBw

http://www.youtube.com/watch?v=5JCbWhy9u7Q&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Shale95U0iM&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=XnbvaB5NRss&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=7_djmp4obgQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=7-055VcncfU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=cytidRzDiwM&feature=related

 

 

 

 

 

 


Άμεση Επικοινωνία : 6937100462 Υπ. Συντονισμού Έργου Ρέσσος Ελευθέριος , e-mail: info@KanoSpiti.gr
Powered by http://www.ellada-exclusive.ru/ Design downloaded from Free Templates - your source for free web templates